Pagaliau atėjo laikas, kai galime dokumentus pasirašyti neturėdami popieriaus, spausdintuvo ir rašiklio. Dabartinės technologijos mums leidžia tai atlikti turint interneto ryšį ir mobilų telefoną. 

Elektroninis parašas

Tai yra nepaprastai patogus išradimas. Tai jūsų parašas tik elektroninėje versijoje. Jį galima naudoti prisijungiant prie savo banko sistemos, atliekant bankinius pavedimus, identifikuojant savo tapatybę įvairiose sistemose ar pasirašant dokumentus. Elektroninis parašas turi tokią pat juridinę galią, kaip ir įprastas parašas. 

Kaip jis veikia? 

Elektroniniu parašu dokumento pasirašymo metu užkoduojama unikali skaičių ir veiksmų kombinacija, kuri teisinio ginčo metu geriausiai įrodo, kad dokumentas yra originalus. Ant dokumento yra uždedamas specialus įrašas, kuris nurodo, kas ir kada jį pasirašė. 

Ką reikia turėti?

Lietuvoje elektroninis parašas gali būti naudojamas turint mobilų telefoną arba ID kortelę, arba USB laikmeną. Norėdami išsirinkti paprasčiausią el. parašo laikmeną, rekomenduojame naudoti mobilųjį el. parašą, nes jam nereikalinga jokia papildoma programinė įranga, o mobilusis el. parašas visuomet yra su jumis. Viskas, ką jums reikia padaryti - kreiptis į savo  mobiliojo ryšio operatorių ir pasirašyti el. parašo sutartį. 

Kaip pasirašyti dokumentus?

Prisijunkite prie sistemos GoSign, įkelkite dokumentą .pdf formatu, pasirašykite, išsiųskite el.paštu arba išsaugokite kompiuteryje. Viskas! Nereikia popieriaus, spausdintuvo, rašiklio ar skenerio ir rezultatas tas pats. 

Dar vienas GoSign sistemos privalumas tas, kad joje įkėlę ir pasirašę dokumentą, galite pakviesti kitą pasirašantįjį asmenį prisijungti ir pasirašyti el. būdu. Kitas asmuo gaus el.laišką su nuoroda į GoSign sistemoje patalpintą dokumentą, kurį jūs prašote pasirašyti.

Išbandom?

Jei norite buhalterinius dokumentus pasirašyti elektroniniu parašu - pasirašykite elektroninio parašo sutartį ir informuokite mus, kad jums galėtume siųsti ne pačius dokumentus, o nuorodas jį pasirašyti.

Instrukciją, kaip naudotis elektroninio pasirašymo sistema GoSign, rasite FINDIR puslapio skiltyje KLIENTAMS.

Daugiau informacijos apie elektroninį parašą rasite svetainėse www.elektroninis.lt ir www.eparasas.lt.